Las noticias

La carta dels restaurants, convertida en un codi QR per evitar contagis

Poc es podien pensar, quan van tenir la idea fa sis mesos, que prendria el sentit que té ara. En Quim Sánchez, CEO de Refoodlution, i els seus dos socis van plantejar un sistema per convertir les cartes dels restaurants en un codi de barres QR. “Una amiga em va dir que la seva parella tenia molts problemes als restaurants per les seves preferències alimentàries”, explica Sánchez. A partir de llavors, van idear un sistema que permet que, un cop escanejat el codi, la carta aparegui al mòbil, amb informació detallada sobre les intoleràncies. Ara el punt fort de l’aplicació web és que fa possible que ningú hagi de tocar cap carta en paper que ha passat per altres mans i, d’aquesta manera, evitar contagis per covid-19.

“Ens estem plantejant presentar la carta a través d’una app, que el client la pugui descarregar i veure l’oferta gastronòmica al telèfon”, reflexionava el xef Joan Roca aquest dimarts a Els Matins de TV3 sobre les recomanacions del BOE davant l’obertura dels restaurants en les pròximes fases de desconfinament. Sánchez explica que ell i els seus tres socis, establerts a Barcelona, han ofert l’aplicació a El Celler de Can Roca, com a molts altres restaurants i bars. Els impulsors de Refoodlution posen l’eina a disposició de tots els que la vulguin de manera gratuïta fins que “tornin a tenir liquiditat per afrontar la despesa d’una petitíssima quota mensual”.

El codi QR de Refoodlution –webapp que ja feien servir una vintena d’establiments abans de l’estat d’alarma– es posa a la taula del restaurant en un suport de plàstic que es pot posar al rentavaixelles. “Molts restaurants ens escriuen per dir-nos que necessiten l’aplicació ara mateix, per adaptar-se a la normativa del BOE”, relata Sánchez, que afegeix que durant l’estat d’alarma estan treballant intensament per “tenir-ho tot a punt quan s’acabi el confinament”.

A banda de plantejar el cobrament, en un futur, d’una quota als restaurants, els impulsors de Refoodlution estan buscant col·laboracions amb marques perquè puguin subvencionar l’eina “d’alguna manera”, detalla Sánchez sobre el model de negoci que comparteix amb Fèlix Ribera (CTO) i Esther Piquer, directora general. L’aplicació web, que funciona amb el navegador i no cal descarregar-la, també permet anotar les temperatures de les neveres dels locals –”perquè no calgui anar amb el boli”– i porta incorporada la tecnologia de Google Translate perquè els clients estrangers puguin veure les cartes en el seu idioma.

Leave a Reply